lauantai 20. kesäkuuta 2009

Taiteilijajärjestöt vetosivat taiteilijaeläkkeiden puolesta.

Taiteilijajärjestöt ovat keskiviikkona jättäneet kulttuuriministeri Stefan Wallinille vetoomuksen taiteilijaeläkkeiden määrän lisäämiseksi. Järjestöjen mukaan ylimääräisiä taiteilijaeläkkeitä pitäisi vuosittain maksaa nykyisen 35 sijaan sadalle taiteilijalle.

Taiteilijajärjestöt toimittivat keskiviikkona Wallinille vetoomuksen taiteilijaeläkkeiden määrän asteittaisesta nostamisesta sataan. Asia kuuluu taloudellisesti valtiovarainministeriölle, joten myös ministeri Jyrki Katainen on saanut samansisältöisen vetoomuksen.

...

Taiteilijajärjestöt muistuttavat, että ylimääräisistä taiteilijaeläkkeistä aiheutuu yhteiskunnalle vain pieni kustannus, mutta eläkkeensaajan toimeentulolle sillä on keskeinen merkitys. Taiteilijoiden tulot ovat yleisesti melko alhaisia, joten normaalia työeläkettä tai yrittäjäeläkettä ei kerry.

...

Vetoomuksen jättivät Finlands svenska författareförening, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Näytelmäkirjailijaliitto, Suomen Säveltäjät ja Suomen Taiteilijaseura.

Hyvä asia, koska esimerkiksi vuotuisen taiteilijaeläkkeen saavien kuvataiteilijoiden määrä on todella pieni. Kuvataiteilijoita tuosta 35 eläkkeensaajan joukosta on vain osa.

Asiasta uutisoi yle.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.