maanantai 13. heinäkuuta 2009

Jarmo Korhonen mukaan Tennispalatsin surrealismi -näyttelyyn.

Asiasta kertoi Lehti.

(DADA) Taidekeräilijä Arturo Schwarz on hankkinut keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen teoksen “tiedote vaali- ja puoluerahoituksesta 13.7.2009” surrealistisia ja dadaistisia teoksia sisältävään kokoelmaansa. Teos tulee myös mukaan Tennispalatsissa Helsingissä olevaan Suuntana surrealismi -näyttelyyn.

Taidekriitikoiden mukaan Korhosen “tiedote” edustaa modernia surrealismia puhtaimmillaan.


2000 -luvun surrealismi etsii uusia muotoja ja formaatteja, maalattu surrealismi on niin Tuurin kyläkauppaa. Viimeisimpien huhujen mukaan Jarmo Korhonen on vahva ehdokas Suomen edustajaksi Venetsian Biennaaliin vuodelle 2011, myös Turku 2011 -säätiö on kiinnostunut Korhosen sanaperformanssista, säätiön edustajan mukaan Korhonen olisi loistava jatke Turku Undergroundin perinteille poliittisessa taiteessa. Lainaus Wikipediasta:

Ylitodellisuus

Surrealismia ei voi verrata abstraktiin taiteeseen siinä mielessä, että surrealistinen taideteos kuvaisi pelkästään jotain esteettistä, pelkkää muotoa tai epätodellisia asioita. Nimensä mukaisesti surrealismi on ylirealismia, se kuvaa nimenomaan todellisuutta, mutta omin keinoin. Surrealismi kyseenalaistaa realismin naiiviuden ja naturalistisen kuvauksen. Surrealistien mukaan naturalistinen kuvaus lukitsee tietyn tavan nähdä todellisuus, ja tätä konventionaalisuutta surrealismi pyrkii rikkomaan.


Jarmo Korhosen tiedote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa.