perjantai 6. tammikuuta 2012

Kissa nousi haudasta.

Kyse on tietenkin Teemu Mäen rekrytoimisesta mukaan Paavo Arhinmäen vaalikampanjaan. Iltalehden otsikko kuvastaa loistavalla tavalla kyseisen julkaisun laadukkuutta.

Vaikka suomalaisia ei juurikaan nykytaide kiinnosta, jaksavat ihmiset aina yhä uudelleen ja uudelleen intoutua samaisesta, myyttisestä videon pätkästä. Pitäisikö nk. kissantappovideo viimeinkin julistaa merkittävämmäksi suomalaiseksi taideteokseksi? Nyt ollaaan vaikuttamassa vuoden 2012 presidentinvaaleihin. Videon syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi tasan 25 vuotta.2 kommenttia:

  1. Mäen "teos" kuului tyyliin ammutaanhan haulikollakin. Sen ainoa funktio oli aiheuttaa mahdollisimman paljon julkisuutta ja kohua. Siten taiteilija tiesi saavansa paljon mainetta ns. taiteen pahana poikana. Se oli hänen ratkaisunsa - eettisesti katson teoksen kestämättömäksi. Taiteilijan puolustelu, jossa hän toteaa, että tapetaanhan lehmiäkin on aivan käsittämätön, mutta ymmärrettävä reaktio useisiin syytöksiin. Hiukan tuntuu taiteen asema vallan käenpoikasena olevan epäselvää - mikä on moraalisesti kestävää ja mikä ei. T. Mikko Miekka

    VastaaPoista
  2. ei todellakaan julisteta sitä merkittävämmäksi suomalaiseksi taideteokseksi? kissan tappo ei ole mitenkään taideteos, se on kauheaa eläinrääkkäystä
    teemu mäelle pitisi antaa isommat sakot.
    sanoo ettei nauttinut kissan tappamisesta,jos ei nauttis siitä niin ei sitä tappais. itse en vois ikinä mitenkään murhata kissaa,koska rakastan niita.

    VastaaPoista

Sana on vapaa.